EDUT JA VINKIT

Kotihoitoa palvelusetelillä

Aikaisemmin kotiin ei saanut kotihoitoa yksityiseltä yritykseltä kaupungin maksamana, mutta nykyään mm. Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat ottaneet käyttöön kotihoidon palvelusetelin.

Palveluseteli on tulosidonnainen ja se sisältää omavastuuosuuden. Usein yksityiseltä yritykseltä ostettu kotihoito on edullisempi.

Jos tarvitset apua kotiisi;

1. kaupunki tekee palvelutarpeen arvioinnin.

2. Kun tarve on todettu, voit valita haluatko palvelusi kaupungin kotihoidolta vai haluatko ostaa palvelusi haluamaltasi palveluntuottajalta palvelusetelillä.

Palvelumme voit ostaa joko kaupungin myöntämällä palvelusetelillä tai yksityisesti, jolloin voit ostaa palvelusi arvonlisäverottomana ja saat niistä lisäksi kotitalousvähennyksen.

Palvelusetelin omavastuu kuten myös kaupungin tuottaman kotihoidon hinta on tulosidonnainen, mutta käytännössä palvelusetelillä ostettu palvelu on usein edullisempaa.

Ensin kaupunki tekee palvelutarpeen arvioinnin ja mikäli todetaan, että olet palvelun tarpeessa, sinulla on oikeus pyytää palveluseteliä ja valita yksityisistä palveluntuottajista soveltuvin.

Voit vertailla palveluntuottajia ja heidän hintojaan sekä laskea itsellesi jäävän omakustannushinnan täällä.

Soita meille, jos haluat lisätietoja palveluseteleistä.

Kaupunkien kotisivuilta saat myös lisätietoja palveluseteleistä.

Omaishoidon vapaan palvelusetelistä täältä.

Henkilökohtaisen avun palveluseteli täällä.

Palveluseteleistä lisätietoa täältä.